Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Beginnen met beleggen? Koop deze aandelen

Als je net start met  het kopen van aandelen kan het best lastig zijn te bepalen welke aandelen gekocht moeten worden. Speciaal voor iedereen die net begonnen is met belegen, hebben wij een aantal aandelen verzameld. Bij elk aandeel in de lijst vertellen we wat het bedrijf erachter is en wat dat bedrijf precies doet. We vertellen je ook waarom dit een goed aandeel zou zijn om aan te kopen. Aan de hand van dit artikel kun jij vervolgens bepalen of je de aandelen mee gaat nemen  in je portefeuille of langs je heen laat gaan. 

Pharming aandelen

Pharming Group N.V. is een Nederlands bedrijf dat actief is in de farmaceutische markt. De Pharming Group N.V. heeft een medicijn ontwikkeld voor mensen met acute aanvallen van angio-oedeem. Dit medicijn heet Ruconest en wordt in de Verenigde Staten verkocht. Pharming heeft het patent op dit medicijn tot en met 26 juli van 2026.  Daarnaast heeft Pharming de rechten om zich te richten op medicijnen voor nog drie andere zeldzame ziektes. Aandelen Pharming zijn een mooie toevoeging, omdat de koers laag staat en er nog volop ontwikkelingen in het bedrijf gaande zijn.  Een nadeel aan aandelen in Pharming is dat de medicijnen die ze ontwikkelen voor een kleine en zeer beperkte groep bedoeld zijn, waarmee de afzet gering kan blijven.

Tesla aandelen kopen

Zeer waarschijnlijk een van de meest besproken aandelen van de afgelopen tijd is het aandeel van autobedrijf Tesla. De waarde van dit aandeel is in korte tijd aanzienlijk hard gestegen en dat is natuurlijk heel mooi voor mensen met aandelen in Tesla. Het is nu echter de vraag of je Tesla nog wil kopen. Een Tesla-aandeel is zo ongelooflijk veel geld waard dat je er ook veel andere aandelen voor kunt aanschaffen. Experts menen ook dat het aandeel Tesla intussen overgewaardeerd is en zijn bang voor een diepe daling. Voor mensen die graag aandelen Tesla bezitten kan dat dan wel weer een mooie kans zijn om alsnog aandelen in Tesla te nemen.

Sun Hydrogen

Aandelen in waterstof doen het al een tijdje erg goed. Ben je nog op zoek naar  een mooi aandeel in waterstof?  In dat geval kan een aandeel Sun Hydrogen een mooie aanwinst voor je portefeuille zijn. Sun Hydrogen is een bedrijf uit Californië, in de Verenigde Staten. Sun Hydrogen heeft een groene manier bedacht waarbij je energie wint door water te combineren met zonlicht. Een zeer groen aandeel dus, waar veel positieve verhalen over rondgaan op internet.  De meeste waterstofaandelen zijn al zeer gestegen in prijs, maar omdat Sun Hydrogen net gestart is, kun je dit aandeel voor relatief 0 toevoegen aan je portefeuille. 

Spineway

Wil jij aandelen kopen in de medische wereld? Dan zou je je eens moeten concentreren op het Franse concern Spineway SA. Spineway houdt zich bezig met het ontwikkelen van protheses en zoekt naar nieuwe kansen.  Door een verandering in het bedrijf is de aandeelkoers enige jaren terug flink gekelderd. Dat geldt niet voor de ambities van deze Franse onderneming.  In de toekomst wordt verwacht dat  Spineway SA met haar protheses een belangrijke positie gaat verkrijgen in de Aziatische markt. Deze gang van zaken biedt volop mogelijkheden voor beleggers en aandeelhouders in dit ambitieuze Franse bedrijf.

Aandelen kopen

Starten met het kopen van aandelen kan best een karweitje zijn. In het begin zijn er zoveel bedrijven en aandelen dat je besluit om zonder na te denken mee te gaan met de grote groep. Daarmee beleg je onbedoeld in aandelen die je niet snapt of die een hype blijken te zijn. We raden je dan ook aan om je te verdiepen in de achtergrond van de aandelen die je op het oog hebt. Op die manier voorkom je dat je aandelen koopt die uiteindelijk helemaal niks op gaan leveren. De aandelen die we in dit artikel kort met je doorgenomen hebben kunnen een mooie toevoeging zijn voor als je net begonnen bent met investeren. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: